jueves, 3 de marzo de 2011

Ramon Pellicer: "Els bons comunicadors són més necessaris que mai"




El periodista Ramon Pellicer, presentador del Telenotícies vespre de TV3, ha assistit a l’acte de celebració del 40è Aniversari de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i ha compartit experiències i consells amb els futurs periodistes.

Ramon Pellicer, exalumne de la facultat, ha volgut animar els estudiants que han assistit a l’acte i ha parlat sobre la seva experiència com a universitari, com a professor i com a professional de la comunicació. Entre altres coses ha afirmat que amb perseverança, tenacitat i il·lusió tothom trobarà la seva oportunitat, i que tot i el que pugui semblar els bons comunicadors són més necessaris que mai. El periodista també ha explicat com es va iniciar en el món del periodisme, a través d’una emissora local, i com va anar passant per diferents càrrecs i mitjans –va arribar a fer de DJ i a treballar a Melilla durant el servei militar– fins arribar a presentar el Telenotícies vespre de TV3.

 Ramon Pellicer i Ariadna Oltra, presentadors del TN vespre.

Pellicer ha destacat que el 23-F, que va viure com a universitari i del qual recentment se celebrava el 30è aniversari, va ser un dels estímuls que el van empènyer a continuar lluitant per un dret que havia estat a punt de veure’s malmès: el dret a la informació i a la llibertat d’expressió. Sobre la facultat, el periodista ha afirmat que és el lloc on el professional ha d’adquirir una sèrie de valors i tècniques –des del control dels nervis fins a un codi deontològic que haurà de regir la seva activitat– que l’acompanyaran durant tota la seva carrera.

Sobre el periodisme en l’actualitat, Ramon Pellicer ha destacat que les noves tecnologies obliguen els comunicadors a adaptar-se amb gran velocitat. El presentador de televisió també ha volgut assenyalar la importància de la credibilitat, “un tresor que s’ha de guanyar dia a dia però molt fàcil de perdre”, i ha volgut deixar clar que, moltes vegades, les crítiques dirigides als mitjans i les acusacions d’imparcialitat són totalment injustificades, i que alguns errors i casualitats són presos amb massa duresa i porten de seguida a la sospita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario