jueves, 4 de noviembre de 2010

Conferència de Lluís Pastor a la UAB

“Les bones idees sense una organització adequada no valen res”
Lluís Pastor desvetlla les claus de la persuasió i la mentalitat humana

Lluís Pastor, escriptor, investigador i professor de la UOC, la URL i la Universitat de Girona, va revelar a l’aula magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB una sèrie de dades sobre el funcionament del nostre cervell per aconseguir persuadir-lo de manera eficaç tenint en compte les seves reaccions conscients i, sobretot, inconscients.

L’estil és el públic. Aquest va ser el primer manament que Lluís Pastor va donar als alumnes de primer de periodisme de la UAB ahir. L’escriptor iniciava així la seva conferència “Escriptura sexy: claus conscients i inconscients per a persuadir”. Amb la finalitat de donar a conèixer diversos mecanismes cerebrals com la familiaritat, l’efecte empatia, la simbologia i els colors o la gestualitat i l’actitud per explotar-los després, durant una hora el professor va fer un repàs de diversos experiments i situacions que van permetre entendre millor com funciona el nostre cap i en què pensa, o no pensa, quan s’ha de veure en algunes situacions.

A partir d’aquí, Pastor també va donar directrius per aconseguir que qualsevol producció fos eficaç i arribés al seu objectiu. Així per exemple, de la conferència es va poder extreure que un text serà atractiu si és clar i les seves idees estan ben organitzades o que uns petits canvis estètics van evitar el fracàs de la margarina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario